søndag den 8. juni 2008

Politik forbudt for Line Baun

Det er jo skønt, når folk går rundt og forelsker sig, men det er sjældent, at det ikke også medfører visse komplikationer.
Og nu er studievært på Go' Morgen Danmark Line Baun Danielsen blevet kæreste med den radikale Morten Helveg Petersen. Det er Skandinavisk Film Kompagni, som producerer Go' Morgen Danmark, og herfra lyder beskeden fra direktør Jørgen Koldbæk til Ekstra Bladet, at man skal bruge sin "journalistiske fornuft, når og hvis vi inviterer Morten Helveg Petersen, hans far Niels Helveg Petersen eller lillebror Rasmus Helveg Petersen i studiet". Ja, det er så meget logik, så det er unødvendigt at nævne.
Det er meget mere interessant at høre om, hvordan Skandinavisk havde tænkt sig at placere Line Baun i alle fremtidige politiske interviews, for hendes nye kærlighed medfører med ret stor sandsynlighed også visse anti- og sympatier i politisk henseende. Og dermed vil der altid kunne kastes en journalistisk mistanke på Line, hvis hun interviewer en politisk gæst i studiet. Som man siger - alene mistanken er oftest nok til, at man er nødt til at adressere denne mistanke og tvivl.
Mit bud er, at Line naturligvis er udelukket fra at interviewe personer med et radikalt tilhørsforhold, men hun vil heller ikke med troværdighed i behold kunne interviewe andre personer, som enten deler radikale synspunkter eller er uenige med dem. Det vil til enhver tid hos nogle seere bevirke en undren over hendes spørgsmål og hendes interviewform - og nogle vil mene, at hendes motivation for dette eller hint udspringer i hendes kærlighed og sympati for den radikale politiker - Morten Helveg Petersen.
Derfor er Ekstra Bladet ikke skarpt nok, når man lader Jørgen Koldbæk sige, at Line ikke skal interviewe sin egen kæreste, hans bror eller hans far. Alene udsagnet er så idiotisk selvfølgeligt, at det er lidt en hån mod læserne. De vil meget hellere vide, hvor man beslutter sig for at trække grænsen for Line i de tilfælde, hvor det er mindre åbenbart end det nævnte.

Ingen kommentarer: