fredag den 20. juni 2008

DR-bestyrelsesmedlemmer stak af fra pressen

Det er ikke mange dage siden, at jeg skrev kritisk om TV 2s forhenværende bestyrelse, der har ansvaret for, at TV 2 står ved den økonomiske afgrund og ville være gået konkurs i dag, hvis ikke staten havde grebet ind - men DRs bestyrelse er ikke det sted, man bør kigge hen for at se, hvordan det skal gøres i stedet

Det var en pinefuld farce i går at se DR-journalisten Morten Hansted for rullende kamera afsløre to centrale DR-bestyrelsesmedlemmers forsøg på at undslippe pressen og kritiske spørgsmål, da de luskede ned af en bagtrappe på vej ud af DR Byen.

Og der var jo ikke tale om ligegyldige, menige bestyrelsesmedlemmer. De to, som sidder i bestyrelsen for et mediehus, og som selv forsøger at undgå det offentlige søgelys, er den mangeårige, tidligere formand for DRs bestyrelse, Finn Aaberg, som samtidig har siddet som formand for Byggeudvalget i hele perioden. Den anden er næstformand Erling Aaskov, der i den grad som Finn Aaberg er medansvarlig ved at have siddet som næstformand siden oktober 1995 - samme tidspunkt som Finn Aaberg blev udpeget til formand.

Det er altså disse to skikkelser, som sammen med Chr. Nissen og hans daværende direktion, der er helt centralt ansvarlige for den kæmpe-katastrofe, som DR-byggeriet har udviklet sig til, og som har vist sig at være ringere budgetteret og styret end enhver anden middelmådig kompetent person ville kunne have matchet.

De vil sikkert selv påstå, at de vedstår sig deres ansvar, men at stikke af ud af bagdøren og undgå med rank ryg at stå op foran pressen og tale til de skatteborgere, som de så fatalt har svigtet, er yderst kritisabelt.

Selv den ellers ikke så presseegnede Mogens Munk-Rasmussen stillede dog i det mindste op foran kamera i går, men hans kommentar var så begrænset, at man fik indtrykket af, at han var blevet indfanget af journalisten og ikke stillede op frivilligt.

Senere i dag vil det stå klart, at kulturminister Brian Mikkelsen nu er blevet så informeret i kraft af den netop offentliggjorte revisionsrapport, at han føler sig i stand til at kyle i hvert fald de to bestyrelsesmedlemmer ud, som har siddet i formandskabet i perioden 1995-2002 og bare lade byggeriet køre fuldstændig af sporet - uden tegn på hverken anger eller lyst til at undskylde over for skatteborgerne.

Parallellen til TV 2s bestyrelse synes at være, at man åbenbart ikke synes, at man behøver at tænke selv. Når direktionen kommer med sine idéer og planer, kører man bare løs. Det skortede ikke på advarsler for TV 2, og meget tidligt i forløbet omkring DR Byen var der da også store røde advarselslamper, som blinkede og indikerede, at her var noget, der virkelig skulle følges helt, helt tæt. Men man nøjedes åbenbart med at følge tæt med i, om honoraret fra bestyrelsesposten gik ind på kontoen til tiden.

Et lille plaster på såret til borgerne fra i hvert fald de i denne sammenhæng helt talentløse Aaberg og Aaskov ville være at sende disse honorarer tilbage til DR. Det ville ikke batte meget, men det ville være en erkendelse af, at man ikke rigtig har fortjent pengene. Det ville i hvert fald være mærkværdigt, hvis netop de to ikke senere i eftermiddag erklæres uegnede til at sidde i DRs bestyrelse og dermed får silkesnoren. Og mon ikke bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen også må forlade sin post?

Ingen kommentarer: