tirsdag den 27. februar 2007

Ulrik Haagerup et scoop for DR

Der er mange mediehuse, som gennem tiderne forgæves har forsøgt at kapre Ulrik Haagerup til topposter - blandt andet Berlingske Tidende. Det er blevet sagt om Ulrik, at han ikke ville forlade sit skønne landsted i Ry, men hans bopæl har i hvert fald ikke været nogen hindring for at gribe det stærkt attraktive tilbud fra DR om at blive chef for hele nyhedsområdet.

Haagerup er intet mindre end et scoop for DR, og han er én af de meget få, som har kompetencen til at rykke afgørende ved magtbalancen mellem TV 2 og DR. TV 2 har den mest sete nyhedsflade, og med TV 2 NEWS og DR's kapitulation på morgenfladen, er TV 2's sejr nærmest fuldt hus.

Der er ingen tvivl om, at rigtig mange seere ikke bryder sig om DR's nyheder, fordi man har opfattelsen af, at der er en politisk skævvridning i den daglige dækning. Uanset om det er sandt eller ej, er det et kæmpe-problem for DR, at det er den opfattelse, som klæber til den mægtige licensfinansierede medievirksomhed.

Men Ulrik Haagerup vil næppe acceptere status quo. Jeg kan ikke tro andet, end at han vil gøre sit til at ændre det image. Haagerups mantra har i mange år været, at den journalistiske objektivitet er en illusion, - hvorimod den tilstræbte objektivitet er det realistiske mål at følge. Og det mål vil for Haagerup være en kongstanke på DR. Hvad enten DR's nyheder på tv, radio og nettet allerede i dag er tilstræbt objektive eller ej, forestår der i hvert fald en opgave med at få fortalt licensbetalerne og borgerne, at det redaktionelle output er uangribeligt, upartisk og sagligt.

Herudover kan der næppe være tvivl om, at Ulrik Haagerup også er manden, som allerbedst vil være i stand til at udnytte det enorme redaktionelle apparat med omkring 1000 journalister, som DR råder over. En sådan kapacitet fordrer, at DR er danskernes nyhedsleverandør nummer ét - og i en klasse for sig selv, hævet over de øvrige mediehuse her i landet. Intet mindre burde være godt nok til DR.

Ingen kommentarer: