mandag den 30. april 2007

Don Ø et fremskridt for TV 2

Bedre sent end aldrig kan man fristes til at sige, nu da det er gået op for kulturminister Brian Mikkelsen (K), at det egentlig er meget godt med mennesker med gedigen forstand på underholdning og indhold i TV 2's bestyrelse.

Flemming Østergaard, bestyrelsesformand og storaktionær i Parken Sport og Entertainment, blev noget overraskende valgt som medlem af TV 2's bestyrelsen. Men udnævnelsen er til stor gavn for TV 2, der hidtil ikke har haft optimal glæde af sine bestyrelse, fordi den har manglet folk, som virkelig professionelt og med erfaring og indsigt kender de mange og spændende aspekter af mediebranchen. Det gør Don Ø heller ikke i bredden, men han véd noget om sport og om underholdning. Og så er han fantastisk idérig, dynamisk og med et eminent netværk. Det vil komme TV 2 til gavn.

TV 2's bestyrelse savner fortsat stærke kapaciteter fra mediebranchen - folk som véd noget om medier og om de udfordringer, muligheder og trusler der ligger og venter forude. Ganske vist har Niels Boserup været journalist for efterhånden ret mange år siden, og han har også i en periode været bestyrelsesformand for Morgenavisen Jyllands-Posten. Det var imidlertid ikke i en periode, hvor avisen i vid udstrækning udviklede sig i andre retninger eller områder end på print.

Der er med andre ord ingen dygtige, dedikerede og toptunede mediefolk i bestyrelsen, på trods af at Brian Mikkelsen jo ellers har talt varmt for en professionalisering af både TV 2's og DR's bestyrelse. Der er tale om endog ualmindelig dygtige forretningsfolk for nogle af medlemmernes vedkommende, mens andre synes valgt ind alene ved tilfældighed eller vennetjenester.

Brian Mikkelsen begår samme fejl andre steder. For eksempel er det vigtige Radio- og Tv-nævn på samme måde blottet for mennesker med indgående forståelse og viden om, hvordan mediebranchen og de redaktionelle processer fungerer i praksis.

Det lønlige håb kunne være, at Brian Mikkelsen begynder at se sig om efter dygtige og indsigtsfulde mediefolk, for det vil være meget naturligt, at mediefolk er med på bestyrelsesniveau i så vigtige institutioner som DR, TV 2, Radio- og Tv-nævnet m.fl. Det vil pynte på mangfoldigheden.

Ingen kommentarer: