fredag den 6. februar 2009

Nu bøjer politikerne sig vel igen

Et omfattende og seriøst stykke arbejde fra Skattekommissionen med mange gode og nødvendige forslag  er ved at falde fra hinanden. Det er fuldstændig som ventet, og som vi har set tilsvarende eksempler før.

En massiv mediedækning af for eksempel Foghs påståede løftebrud over for boligejere - selvom han intet har besluttet endnu - får de fleste til at dukke sig. Og de studerendes forudsigelige raseri mod beskæringer i SU'en for netop de uddannelser, der fører til jobs, som indkomstmæssigt vil have langt de største fordele af en omlægning af skatten, får også politikerne til at ryste på hænderne.

Fælles for den slags i øvrigt udmærkede og fagligt topseriøse forslag er, at medierne ofte leder efter hårene i suppen og med masser af indslag og avisartikler hurtigt mobiliserer en "opstand" mod foreslåede, nødvendige forandringer og omlægninger i et samfund. Det nemmeste i verden for medierne er at finde såkaldte "cases", hvor enkeltindivider bliver ramt af forandringerne. Det er klart uundgåeligt, at nogle bliver tabere, når nødvendige justeringer skal foretages. Sådan er det også i erhvervslivet - nogen bliver fyret, men sigtet er at holde liv i virksomheden og dermed beskytte arbejdspladserne for de tilbageværende.

Men et god gedigen mediestorm kan hurtigt få et folketingsflertal til at frygte for reaktionen fra de studerende - så er det meget mere bekvemt at tage forslaget af bordet. Uanset hvor rigtigt og nødvendigt det så end måtte være. 

Ingen kommentarer: