torsdag den 8. oktober 2009

Kronprinsens sidste chance

Her til aften - torsdag i TV-avisen kl. 21 - faldt den sidste advarsel til Kronprins Frederik om hans forestående indvælgelse i den olympiske komité - IOC.

Hvis Tv-avisens indslag i øvrigt står til troende, så vi endnu et bevis på, at Kronprinsen på ingen måde bør lade sig indlemme i et selskab, der er så usportsligt og åbenbart gennemsyret af dagsordener, som er skændige for sporten og for OL.

Indslaget fortalte en historie om, at Chicago - der som vi alle véd røg ud i første runde mod alle forventninger - faktisk faldt på, at en gruppe IOC-medlemmer havde rottet sig sammen mod USA i et hævntogt, der intet havde at gøre med selve udpegningen af værtsbyen for OL i 2016. De koordinerede afstemningen, og derfor var resultatet givet på forhånd, - det var blevet bestemt lang tid i forvejen, at Chicago ikke skulle vinde.

Baggrunden for denne koordinerede aktion var ikke sportsligt relateret, men udsprang i en gammel strid om penge, hvor amerikanerne tidligere har lånt penge til fallit-truet IOC i starten af firserne.

At en sådan aktion ikke bare er uværdig, men også en hån og en latterliggørelse af de mange seere, som fulgte processen frem mod udpegningen af værtsbyen for 2016, viser endnu et eksempel på, at IOC ikke er et sted for mennesker med et dyrebart image, der hviler på at være troværdigt og apolitisk.

Desværre lader det til, at Kronprinsen vil lade sig vælge til IOC-medlem for enhver pris - uanset hvad IOC som organisation samt de enkelte medlemmer i øvrigt står for. Dårligt selskab er en farlig legekammerat for en kommende konge. Hvis han slipper helskindet fra at være IOC-medlem, så er han enten meget dygtig eller mere heldig, end man på nogen måde kan forvente. Men han risikerer også at få ubodelige ridser i sit omdømme.

Denne episode var endnu en advarsel til Kronprinsen om, at fairness, ordentlighed og den sportslige ånd har mere end almindelig trange kår i IOC. Og i dag er hans sidste chance for at træffe et andet valg, end det han har haft sit blik stift rettet imod i meget lang tid.


Ingen kommentarer: